xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Herning Kommune

Tid til at lære – tid til at leve

Emneord: Demens, metoder, marte meo, overgange

Resumé af projektet

Hovedformålet med projektet er at anvende den videobaserede Marte Meo-metode til at skabe sammenhæng og vidensdeling, så omsorg og nærhed styrkes i ældreplejen. Derudover er det en vigtig del af projektet at afprøve, hvorvidt videooptagelser kan fungere som dokumentation og derved reducere unødvendige dokumentationskrav. 

Målgruppen er både pårørende til borgere med demens og fagpersoner. Det innovative i projektet er, at ideudviklingen starter i målgruppen, der således er med til at udvikle individuel videobaseret læring, som både afprøves lokalt og bidrager til skabelse af viden på nationalt niveau:

  1. Læring på individuelt niveau: Familier med demens vil få tilbudt Marte Meo-forløb i eget hjem og i overgangen til plejebolig, der skabes to professionelle film til undervisningsbrug.
  2. Læring og kompetenceudvikling på lokalt niveau: Det afprøves om videooptagelser, der følger CPR-nr., kan reducere dokumentationen i overgangen fra eget hjem til plejebolig. Der uddannes 12 Marte Meo-terapeuter og 54 får Marte Meo grundkursus.
  3. Læring på nationalt niveau: Der produceres i alt 15 professionelle Marte Meo-film til en ny vidensplatform, som kommer til at ligge i Alzheimerforeningens regi med fri adgang for alle.

Læs mere om projektet her.

Opdateret 15 JAN 2021