xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Webinar: Når ældres ernæring og grønne måltider skal gå hånd i hånd

Vidensbanken Bedre måltider til ældre holder webinar om klimavenlig og ernæringsrigtig ældremad.

Webinaret er for dig, der er optaget af, hvordan vi i praksis får de klimavenlige eller grønnere måltider til at gå hånd i hånd med svækkede ældres ernæringsmæssige behov for protein og energi.

Med en blanding af teoretiske oplæg og konkrete eksempler fra udvalgte kommuner kommer vi på webinaret ind på:

  • Anbefalingerne til ernæring til svækkede ældre.
  • Vigtige opmærksomhedspunkter, når animalsk protein erstattes med vegetabilsk
  • Hvad der er op og ned på klima, bæredygtighed og økologi set fra køkkendøren.
  • Erfaringer fra kommuner, der arbejder med at kombinere klimavenlige måltider med anbefalingerne for mad til svage ældre – hvad er det de lykkes særligt godt med, og hvad er særligt udfordrende?
  • Helt konkrete tips og råd til, hvordan du i dit køkken kan reducere ældremadens CO2 aftryk uden at gå på kompromis med ernæring, velsmag eller de ældres ønsker til menuen

Webinaret er særligt til dig, der arbejder med produktion af mad til ældre på plejecenter, i centralkøkken eller i madservice eller i hospitalskøkkener. Du kan være leder, ernæringsassistent, økonoma, kok, professionsbachelor i ernæring og sundhed, diætist eller lign.

Webinaret er også for dig, der er bindeled mellem køkkenet og de spisende, hvad enten maden spises på plejehjem eller i borgerens eget hjem eller har ansvar for måltiderne fx på et plejehjem. Og til dig, der er konsulent i den kommunale forvaltning, til dig der rådgiver køkkener i landets kommuner om klimavenlig ældremad og grøn omstilling eller til dig der blot er interesseret i emnet.

 

Program

  • Velkomst Mine Sylow, Sundhedsstyrelsen
  • Anbefalinger for ernæring til ældre Johanne Andersen Elbek, Sundhedsstyrelsen
  • Planteproteiner i en klimavenlig kost til ældre Sara Elisabeth Eriksen, Lektor og cand. scient Human Ernæring, Københavns Professionshøjskole
  • Pejlemærker for klimavenlige og ernæringsrigtige måltider i København Marie Feldskov Bæk, Ernæringsfaglig konsulent, Københavns Kommune
  • Fra vision til virkelighed i Byens Køkken Gitte Breum, Chef Mad og Måltider, Odense Kommune
  • Det bæredygtige køkken Pia Haaning Rasmussen, Seniorkonsulent i bæredygtige fødevarekoncepter, Haaning & Merrald
  • Sådan gør andre Roskilde Kommune Madservice og Århus kommunes plejehjem
  • Hvad skal vi også huske, når vi ændrer maden på tallerkenen Jon Fuglsang, Sociolog, Københavns Professionshøjskole
  • Klimavenlige måltider på hospitaler, medarbejderens rolle og betydning Michael Allerup, Enhedschef, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital
  • Panel med Gitte Breum, Pia Fastholm, Michael Allerup og Sara ElisabethEriksen
  • Afrunding og tak for i dag Mine Sylow, Sundhedsstyrelsen
 

Tilmeld dig her

Gå til webinaret

Læs nyhed om arrangementet her