Engelsk

National MDT konference ved kræft i bugspytkirtlen

For at sikre ensartede og bedst mulige behandlingstilbud på tværs af landet samt for at sikre udbredelse og udveksling af viden for patienter med kræft i bugspytkirtlen beskrives rammerne for en national multidisciplinær teamkonference (MDT).

26 APR 2019

I Danmark diagnosticeres hvert år omkring 950 nye tilfælde af kræft i bugspytkirtlen, 40 tilfælde af kræft i det periampulære område og 50 tilfælde af kræft i tolvfingertarmen.

Diagnosen kræft i bugspytkirtlen kan være meget vanskelig at stille, ligesom det kan være vanskeligt at afgøre, hvilken behandling den enkelte patient skal tilbydes. 

Bugspytkirtelkræft er en tidskritisk kræftsygdom med en yderst dårlig prognose. Kun radikal resektion giver mulighed for helbredelse og langtidsoverlevelse.

For at sikre ensartede og bedst mulige behandlingstilbud på tværs af landet samt for at sikre udbredelse og udveksling af viden beskrives her rammerne for en national multidisciplinær teamkonference (MDT) ved kræft i bugspytkirtlen. Formålet med konferencen er at sikre den bedst mulige behandling til alle patienter med kræft i bugspytkirtlen i Danmark.

MDT-konferencer er en samtale, hvor kiruger, kræftlæger og billeddiagnostikere fra forskellige regioner sætter sig sammen for at finde den bedste behandling til den enkelte patient.

 

Se desuden

Pakkeforløb for kræft i bugspytkirtklen