xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

HPV-vaccination til drenge, der er til drenge - Evaluering af pilotprojekt

Sundhedsstyrelsen har gennemført et pilotprojekt med et midlertidigt tilbud om gratis HPV-vaccination til unge mænd, der har sex med mænd (MSM).

EVALUERINGER 09 JUL 2019

Af Sundhedsstyrelsen er målgruppen for pilotprojektet defineret som drenge i alderen 15-19 år, der er til drenge. Målgruppen er valgt, da risikoen for at udvikle analkræft som følge af en HPV-infektion er højere for denne gruppe, end den er for drenge, der er til piger.

Evalueringens formål er at undersøge, hvorvidt vaccinationstilbuddet er nået ud til målgruppen, og hvordan den er blevet modtaget af målgruppen. Evalueringen fokuserer således på:

  • hvordan selve kampagnen har fungeret og er blevet modtaget af målgruppen – dvs. hjemmesiden drengederelskerdrenge.dk, informationsfolderen og annoncerne.
  • hvordan vaccinationstilbuddet har fungeret i praksis på de forskellige Checkpoints, hvor vaccinationerne er blevet givet, hvilke rationaler drengene har for henholdsvis at få vaccinen og ikke få vaccinen, samt hvilke barrierer der måtte være for at tage beslutningen.