xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Styrket indsats på epilepsiområdet: Tværfaglig funktionsevnevurdering og rehabiliteringsindsatser

I finanslovsaftalen for 2019 blev der afsat 25 mio. kr. årligt i perioden 2019 – 2022 til indsatser på sundhedsområdet. Samlet blev der afsat 32,3 mio. kr. i perioden 2019-2022 til at sikre mere kvalitet og større sammenhæng i indsatsen for mennesker med epilepsi.

Som en del af midlerne til epilepsiområdet blev der afsat 10 mio. kr. til puljen ”Styrket indsats på epilepsiområdet: Tværfaglig funktionsevnevurdering og rehabiliteringsindsatser” i perioden 2019-2022. 

Formål med puljen

Puljens overordnede formål er at støtte projekter, hvor der er fokus på opsøge personer med epilepsi, der har behov for tværfaglig funktionsevnevurdering, og tilbyde dem udredning af deres funktionsevne. 

Funktionsevnevurderingen bør inddrage relevante fagligheder, herunder neuropsykologer. Den tværfaglige funktionsevnevurdering skal følges op af kommunikation og rådgivning til hjemkommunen, så relevante rehabiliteringsindsatser kan iværksættes på tværs af lovgivning og forvaltninger. 

Hvem kunne søge?

Puljen kunne søges af regioner og kommuner, herunder sygehusafdelinger og kommunale enheder, evt. i samarbejde med hinanden eller med relevant tredje part.

Fordeling af midler fra puljen

Puljen blev offentliggjort juni 2020, og midlerne fra puljen blev endeligt fordelt den 25. november 2020. Sundhedsstyrelsen har vurderet ansøgningerne i forhold til formålet med puljen og kriterierne i puljeopslaget. På den baggrund er der bevilget støtte på samlet 10 mio. kr. til fire projekter. 

Følgende ansøgere har modtaget støtte fra puljen:

  • Epilepsiklinikken, Neurologisk Klinik, Rigshospitalet med projektet ”EPILEPSI – High 5, Fem punkter til opsporing, henvisning, udredning, koordinering, og opfølgning af behov for rehabiliteringsindsatser ved kognitiv funktionsnedsættelse hos voksne personer med epilepsi”. 
  • Det Nære Sundhedsvæsen, Region Sjælland med projektet ”Udvikling og implementering af model for opsporing, funktionsevnevurdering og rehabilitering af unge (<30) epilepsipatienter i et tværsektorielt regi”.  
  • Neurologisk Afdeling Aarhus Universitetshospital med projektet ”Kognitive og psykosociale følger af epilepsi blandt unge”. 
  • Børn og Unge Aarhus Universitetshospital med projektet ”Neuropsykologisk testning af Børn og Unge med epilepsi”. 
     
Sundhedsstyrelsen har i udvælgelsen af projekter og fordeling af midler lagt vægt på følgende:
  • Vurdering af projektets design, forventede effekt og udbredelsespotentiale, herunder om projektet forventes at blive sat i drift efter endt projektperiode
  • At der er foretaget en faglig begrundet udvælgelse og afgrænsning af målgruppen, samt at den forventede effekt af indsatsen er beskrevet
  • Projektets forankring og styrken af projektorganisationen 
  • Om der er tale om et samarbejdsprojekt mellem relevante parter
  • Hvorvidt der indgår egenfinansiering
     

Ansøgningsmaterialer

Puljeopslag

Opdateret 01 DEC 2020