Engelsk

Ernæring

Mad og måltider skal dække de individuelle ernæringsbehov, og så skal de give appetit – også på livet. Sundhedsstyrelsen udarbejder redskaber og anbefalinger, der styrker kvaliteten af madservicer og måltider til ældre i plejeboliger.

Sundhedsstyrelsen har gennemført flere projekter inden for det ernæringsfaglige områder og stiller forskellige redskaber til rådighed for at sikre, at ældre modtager måltider af både ernæringsmæssig og oplevet kvalitet. Helt konkret arbejder Sundhedsstyrelsen med følgende projekter i 2019:

Bedre måltider til ældre 

Sundhedsstyrelsen har i oktober 2019 lanceret inspirationsbanken ”Bedre måltider til ældre” der består af cases fra kommunerne om mad, måltider og ernæring til ældre. Til og med 2021 vil inspirationsbanken løbende blive opdateret med nye cases. Projektet bygger videre på ”Bedre måltider” der blev sat i gang i 2015 i samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, Kost og Ernæringsforbundet og Madkulturen.

Bedre måltider til ældre 

Opdateret 12 NOV 2018