xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

SMS misbrug / phishing angreb på Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen har siden starten af marts 2020 oplevet, at kriminelle misbruger vores navn til at ”fiske” borgernes NemID oplysninger – også kaldet phishing-angreb. Vær derfor varsom, hvis du modtager en sms fra os, hvor der står, at du skal logge ind med NemID.

Angrebene foregår stadig typisk sådan, at modtagen får en sms om, at man har fået post fra Sundhedsstyrelsen, og at man skulle logge på med NemID for at læse beskeden. SMS’en indeholder et link til en falsk hjemmeside, der udgiver sig for at være Sundhedsstyrelsens officielle hjemmeside. På den måde skal borgerne snydes til at oplyse deres bruger-id og adgangskode til NemID og efterfølgende uploade et billede af deres nøglekort.

Sundhedsstyrelsen, Nets, din bank eller andre offentlige myndigheder vil aldrig bede dig om at oplyse din adgangskode, dit bruger-id eller nøgler, hverken mundtligt eller skriftligt. NemID er personligt, og det er en overtrædelse af NemID-reglerne at give andre din adgangskode, bruger-id eller nøglekort.

Phishing-angreb ikke et nyt fænomen. Det har stået på længe, men er blusset op i forbindelse med COVID-19. Vi forventer ikke det forsvinder, når vi er på den anden side af COVID-19-epidemien. Angreb sker hovedsageligt gennem e-mail, SMS, opkald eller apps, hvor borgere for eksempel kan blive bedt om at tage et billede af nøglekortet og sende det over SMS eller uploade det til en hjemmeside. På nemid.nu er det muligt at se flere eksempler på angreb før COVID-19 og læse mere om, hvad man skal gøre, hvis man er offer for et angreb.

Læs mere om svindel, og hvordan du passer på dine oplysninger:

Eksempler på phishing angreb på NemID’s hjemmeside

Informationer til borgere om svindel

Test dig selv. Hvor sikker er du på nettet

Opdateret 30 JUN 2020