xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Status på vaccinations­indsatsen per 15. februar

Over en kvart million har nu fået første vaccinedosis mod COVID-19, og omkring 168.000 er færdigvaccineret.

19 FEB 2021

I den indledende fase af vaccinationsindsatsen har der været særligt fokus på at vaccinere de ældre og mest sårbare. I denne udgave af statusrapporten kan vi nu for første gang vise opgørelser for fremgangen i vaccinationsindsatsen af personer over 85 år og personer over 65 år, som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp. 

"Vaccinationsindsatsen skrider fremad. Som jeg har understreget før, er vores primære fokus at få vaccineret de ældste og mest sårbare i vores samfund, da de er særligt udsatte, hvis de smittes med ny coronavirus. Derfor er det også rigtig godt, at vi nu mere detaljeret kan følge med i vaccinationsfremgangen af disse grupper. Og det glæder mig at se, at det går godt med at vaccinere dem over 65 år, der får personlig pleje og hjælp, hvor næsten halvdelen er færdigvaccineret,” fortæller direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

 ”Også de ældre, der er 85 år eller ældre er godt i gang, og alle i den aldersgruppe har nu modtaget en invitation til vaccination. Det er første skridt mod en vigtig milepæl,” understreger Søren Brostrøm. Der er fortsat begrænsede vaccinedoser tilgængelige i Danmark, derfor kan der gå noget tid, fra man modtager en invitation, til man kan booke en tid til vaccination. Dog viser foreløbige tal, at der kun går få dage fra Statens Serum Institut har sendt vaccinerne til regionerne, til de er brugt til at vaccinere relevante målgrupper. 

”Vi har et unikt system med et effektivt og velkoordineret samarbejde mellem regioner, kommuner og statslige myndigheder kombineret med, at befolkningen i høj grad tager imod tilbuddet om vaccination,” siger Søren Brostrøm.

Der arbejdes hele tiden på at forbedre muligheden for bookning af tid til vaccination, når man har modtaget sin invitation. Og kommunerne arbejder hårdt på at sørge for, at især de ældre får information om tilbuddet og får hjælp til at bestille tid, og eventuel transport til vaccinationsstedet, hvis de har brug for det.

Vaccination mod COVID-19: Statusrapport (aktuel version og tidligere versioner)

Sundhedsstyrelsen udgiver løbende statusrapporter over vaccinationsindsatsen.