xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Nye centerchefer i Sundhedsstyrelsen

Tanja Popp og Charlotte Hosbond tiltræder pr. 1. september henholdsvis 1. oktober som chefer i Sundhedsstyrelsens Center for Planlægning (PLAN).

01 SEP 2020

Charlotte Hosbond er 41 år gammel. Hun er uddannet cand. scient. adm. fra 2006, og hun var ansat i Sundhedsstyrelsen fra 2007 til 2015, de sidste år som sektionsleder på sygehusplanlægning. Siden 2015 har hun været i skiftende lederstillinger i Region Hovedstaden, senest som enhedschef for hospitalsplanlægning på regionsgården i Hillerød.

”Charlotte har arbejdet med sundhedsplanlægning i mange år. De sidste fem år har hun udviklet både sin faglige bredde, sit kendskab til sundhedsvæsenet, sit netværk og sin strategiske ledelsesprofil. Med Charlotte får vi til stillingen som centerchef i PLAN en meget stærk faglig ledelsesprofil”, udtaler Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen. 

Tanja Popp er 41 år gammel. Hun er uddannet ergoterapeut i 2004 og cand. scient. pol i 2011. Hun har både klinisk erfaring og erfaring fra administrative stillinger på sundhedsområdet i Region Sjælland og i Roskilde Kommune, senest som sekretariatschef i Roskilde Kommune. Siden sin ansættelse for et år siden som sektionsleder i Sundhedsstyrelsen har hun varetaget en bred vifte af faglige og ledelsesmæssige opgaver, herunder senest som konstitueret centerchef i PLAN. 

”Tanja har et stort ledelsespotentiale, og har allerede vist at hun med stor sikkerhed og tydelighed går ind i både komplicerede og tunge faglige processer og ledelsesmæssige udfordringer,” siger Søren Brostrøm.

”Jeg er utrolig glad for at få Charlotte og Tanja med i vores chefgruppe i Sundhedsstyrelsen. De kender begge det danske sundhedsvæsen indgående, med et skarpt blik for hvordan vi kan sikre kvalitet og sammenhæng for den enkelte borger. De har begge et stort strategisk overblik med meget stærke værdier, og tilsammen bliver de et formidabelt ledelsesteam,” siger Søren Brostrøm.

De to stillinger som centerchef er blevet ledige, fordi Camilla Noelle Rathcke rejste, da hun blev valgt som formand for Lægeforeningen, og fordi Helene Probst er blevet konstitueret som vicedirektør. Som centerchefer vil Charlotte Hosbond og Tanja Popp sammen varetage ledelsen af den største enhed i Sundhedsstyrelsen.