xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Endnu en person, som i dag har været indlagt på grund af mistanke om smitte med coronavirus, er testet negativ

Dermed er to personer, som i dag har været indlagt på infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital, blevet testet for smitte med ny coronavirus. I begge tilfælde er prøver fra patienterne blevet testet på Statens Serum Institut, og begge resultater har været negative.

07 FEB 2020

Begge er i løbet af i dag blevet modtaget på Hvidovre Hospital på grund af mistanke om smitte med ny coronavirus. Det har blandt andet medført, at begge har været indlagt i isolation, og at det særligt trænede sundhedsfaglige personale derefter har håndteret begge borgere efter de gængse retningslinjer på området for særligt smittefarlige sygdomme.

”Det er naturligvis glædeligt, at ingen af de to mistænkte tilfælde er smittet. Håndteringen af begge patienter har kørt helt efter bogen. Hvidovre Hospital har håndteret begge patienter eksemplarisk”, siger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen.

Med de to negative test er der dermed endnu ingen smittede med ny coronavirus i Danmark, og risikoen for at blive smittet i Danmark er lille.

Dette gælder også i de danske lufthavne, og der er derfor ingen grund til at være bekymret som rejsende i lufthavnene.

”Vi har heldigvis et gennemprøvet og effektivt beredskab. Og her op til vinterferien har vi øget vores information om ny coronavirus til rejsende og personale i de danske lufthavne. Og jeg kan betrygge de rejsende, at de ikke behøver være bekymrede. Ved god håndhygiejne er man faktisk godt beskyttet, og så skal man naturligvis undgå tæt kontakt med smittede mennesker”, forklarer Søren Brostrøm.

Informationsmateriale om ny coronavirus til lufthavne

sst.dk/coronavirus

 

This article in English