xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Tilmeld dig temadage og kurser om værdighed i ældreplejen

Sundhedsstyrelsens Videnscenter for værdig ældrepleje åbner nu for tilmelding til forårets temadage og praksisnære kursusforløb, som udbydes i samarbejde med professionshøjskolerne Absalon/VIA.

08 MAR 2019

Sundhedsstyrelsens Videnscenter for værdig ældrepleje åbner nu for tilmelding til forårets temadage og praksisnære kursusforløb, som udbydes i samarbejde med professionshøjskolerne Absalon/VIA.

Hvordan kan man understøtte et velfungerende samarbejde med de pårørende til ældre, der modtager pleje? Og hvordan skabes de bedst mulige rammer for en værdig og tryg afslutning på livet?
Det er de centrale spørgsmål der stilles, når Sundhedsstyrelsens Videnscenter for værdig ældrepleje inviterer medarbejdere og ledere i ældreplejen til temadage om henholdsvis pårørende og en værdig død i foråret 2019. 

“Samarbejdet med de pårørende er vigtigt i en værdig ældrepleje. Vi oplever, at det er et efterspurgt emne til vores temadage, og er derfor glade for at kunne invitere til temadage om pårørende, som nogle af de første i 2019,” siger Enhedschef i Ældre og Demens, Sundhedsstyrelsen, og daglig leder af Videnscenter for værdig ældrepleje Mads Biering la Cour. 

På temadagene bliver der sat fokus på muligheder for og perspektiver på at arbejde med ældres værdighed. Der vil i løbet af dagene både være korte oplæg, øvelser og fælles drøftelse af temaerne. Oplæg og øvelser tager udgangspunkt i konkrete metoder og redskaber, som tager afsæt i deltagernes egen hverdag og praksis. 

Praksisnære kursusforløb 

I løbet af foråret tilbyder Videnscenter for Værdig Ældrepleje også en række praksisnære kursusforløb, som hver løber over fem dage. 

Deltagerne på kurset vil blive præsenteret for nye perspektiver på værdig ældrepleje og samarbejdet med sårbare ældre og deres pårørende. Efter kurset vil deltagerne have fået styrket deres kompetencer til at iværksætte små forandringer i hverdagen med udgangspunkt i den enkelte borger. De vil have arbejdet med redskaber og metoder til at afdække den ældres behov samt beskrive og formulere spørgsmål til egen praksis med udgangspunkt i den enkelte borger.

Undervisningen er bygget op om aktionslæring som metode og vil blandt andet gøre brug af konkrete cases. Kurset er indrettet, så deltagerne først har to dage med undervisning og derefter en dag med praksislæring, hvor deltagerne bruger den nylærte viden i deres eget arbejde. Derefter er der igen to dages undervisning.  

Både temadagene og de praksisnære kurser henvender sig til medarbejdere og ledere i ældreplejen, der ønsker inspiration og input til det daglige arbejde med værdighed.  Vi anbefaler, at man deltager flere fra samme arbejdsplads eller plejeenhed.

Praktisk information 

Alle aktiviteter afholdes to steder i landet. Du kan herunder se hvor og hvornår.

Temadagen om pårørende afholdes d. 14. maj i hhv. Hillerød og Holstebro

Temadagen om en værdig død afholdes hhv. d. 27 maj i Roskilde og d. 28. maj i Aarhus.

De praksisnære kursusforløb afholdes følgende dage og steder: 

  • Nykøbing Falster: 20-24, maj 2019
  • Aarhus: 20-24 maj, 2019
  • Roskilde: 3-7 juni, 2019
  • Holstebro: 3-7 juni, 2019
  • Hillerød: 23-27 september, 2019
  • Aarhus: 23-27 september, 2019
  • Roskilde: 4-8 november, 2019
  • Holstebro: 4-8 november, 2019
     

Du kan læse mere om Videnscenter for værdig ældreplejes kompetenceudviklingstilbud og tilmelde dig de enkelte temadage her.

Du kan tilmelde dig kurserne her