xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Reglerne om maksimale ventetider blev overtrådt 6 gange i november

Regionerne har indberettet 6 overtrædelser af reglerne om maksimale ventetider for patienter med kræft- og hjertesygdom i november 2019.

20 DEC 2019

Reglerne om de maksimale ventetider er ikke overholdt:

  • 2 gange i Region Sjælland
  • 2 gange i Region Nordjylland
  • 1 gang i Region Midtjylland
  • 1 gang i Region Syddanmark

I Region Sjælland blev reglerne om de maksimale ventetider ikke overholdt i 2 tilfælde i november 2019. Patienterne ventede henholdsvis 1 og 3 dage længere, end reglerne tillader. Begge tilfælde skyldes procedurefejl. Regionen har oplyst, at patienterne vil blive kontaktet og informeret om, at reglerne om de maksimale ventetider er blevet overtrådt.

I Region Nordjylland blev reglerne om de maksimale ventetider ikke holdt i 2 tilfælde i november 2019. Patienterne ventede henholdsvis 1 og 5 dage længere, end reglerne tillader. Begge overskridelser skyldes menneskelige fejl. Regionen har oplyst, at der er blevet sat yderligere ressourcer af til koordinering og booking af kræftforløb.

Reglerne om de maksimale ventetider blev ikke overholdt i 1 tilfælde i Region Syddanmark. Patienten ventede 4 dage længere, end reglerne tillader. Overtrædelsen skyldes en menneskelig fejl, som der er fulgt op på.

I Region Midtjylland blev reglerne om de maksimale ventetider ikke overholdt i 1 tilfælde i november 2019. Patienten ventede 4 dage længere, end reglerne tillader. Overtrædelsen skyldes ekstra ventetid på skanning. Regionen har oplyst, at hospitalet har gennemgået forløbet for at tage ved lære af det.
Region Hovedstaden har indberettet, om de ikke havde nogen overtrædelser af reglerne om de maksimale ventetider i november 2019.

Ekstra indberetning for september 2019

Region Nordjylland har indberettet 1 yderligere overtrædelse af reglerne om de maksimale ventetider for september 2019. Patienten ventede 20 dage længere, end reglerne tillader. Overtrædelsen skyldes en IT-fejl, som efterfølgende er blevet rettet.

Om de maksimale ventetider

Sundhedsministeriet indførte fra den 1. marts 2012 skærpede krav til regionernes indberetning om deres overholdelse af bekendtgørelsen om maksimale ventetider. De indebærer, at regionerne hver måned skal oplyse Sundhedsstyrelsen, om de har overholdt reglerne om de maksimale ventetider hos de konkrete patienter, der er blevet henvist til at blive udredt og behandlet for kræft samt visse hjertesygdomme.