xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Reglerne om maksimale ventetider blev overtrådt 5 gange i september

Regionerne har skrevet til Sundhedsstyrelsen, at de ikke har overholdt reglerne om maksimale ventetider for patienter med kræft- og hjertesygdom. Det skete for 5 patienter med kræft i september 2019.

25 OKT 2019

Reglerne om de maksimale ventetider er ikke overholdt:

  • 2 gange i Region Hovedstaden
  • 2 gange i Region Midtjylland
  • 1 gang i Region Sjælland

I Region Hovedstaden blev reglerne om de maksimale ventetider ikke overholdt i to tilfælde i september 2019. Patienterne ventede begge seks dage længere, end reglerne tillader. Den ene overtrædelse skyldes en menneskelig fejl, mens den anden overtrædelse skyldes, at de nødvendige medikamenter ikke kunne nå at blive fremsendt. Regionen har oplyst, at patienterne vil blive informeret om, at patientrettigheden ikke har været overholdt.

Reglerne om de maksimale ventetider blev ikke overholdt i to tilfælde i Region Midtjylland. Patienterne ventede henholdsvis en og tre dage længere, end reglerne tillader.  Regionen har oplyst, at hospitalsledelsen har anmodet de involverede afdelinger om at tage de nødvendige ledelsesmæssige tiltag for at minimere lignende tilfælde fremover.

I Region Sjælland blev reglerne om de maksimale ventetider ikke overholdt i et tilfælde i september 2019. Patienten ventede tre dage længere, end reglerne tillader. Overtrædelsen skyldes en menneskelig fejl. Regionen har oplyst, at afdelingen har gennemgået overtrædelsen for at undgå lignende tilfælde fremover.

Om de maksimale ventetider

Sundhedsministeriet indførte fra den 1. marts 2012 skærpede krav til regionernes indberetning om deres overholdelse af bekendtgørelsen om maksimale ventetider. De indebærer, at regionerne hver måned skal oplyse Sundhedsstyrelsen, om de har overholdt reglerne om de maksimale ventetider hos de konkrete patienter, der er blevet henvist til at blive udredt og behandlet for kræft samt visse hjertesygdomme.

Se oversigt over maksimale ventetider