xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Reglerne om maksimale ventetider blev overtrådt 3 gange i maj

Regionerne har skrevet til Sundhedsstyrelsen, at de ikke har overholdt reglerne om maksimale ventetider for patienter med kræft- og hjertesygdom. Det skete for 3 patienter med kræft i maj 2019.

25 JUN 2019

Reglerne om de maksimale ventetider er ikke overholdt:

  • 2 gange i Region Hovedstaden
  • 1 gange i Region Midtjylland

I Region Hovedstaden blev reglerne om de maksimale ventetider ikke overholdt i to tilfælde i maj 2019. Patienterne ventede henholdsvis 6 og 14 dage længere, end reglerne tillader. Begge overskridelser skyldes menneskelige fejl. Regionen har oplyst, at patienterne er blevet eller vil blive informeret om, at patientrettighederne ikke er blevet overholdt.

I Region Midtjylland blev reglerne om de maksimale ventetider ikke overholdt i ét tilfælde i maj 2019. Overtrædelsen skyldes en menneskelig fejl i forbindelse med visitationen. Patienten ventede 7 dage længere, end reglerne tillader. Regionen har oplyst, at det relevante personale er blevet informeret om fejlen og konsekvenserne af sådanne.

Ekstra indberetning for april 2019

Region Midtjylland har i maj 2019 indberettet et ekstra overtrædelse for april. Indberetningen vedrører en patient med mistanke om en kræftsygdom. Patienten ventede 8 dage længere, end reglerne tillader. Overskridelsen skyldes en menneskelig fejl, og den pågældende afdeling har drøftet forløbet for at lære af det og fremadrettet undgå lignende overskridelser.

Om de maksimale ventetider

Sundhedsministeriet indførte fra den 1. marts 2012 skærpede krav til regionernes indberetning om deres overholdelse af bekendtgørelsen om maksimale ventetider. De indebærer, at regionerne hver måned skal oplyse Sundhedsstyrelsen om, om de har overholdt reglerne om de maksimale ventetider hos de konkrete patienter, der er blevet henvist til at blive udredt og behandlet for kræft samt visse hjertesygdomme.

Oversigt over de maksimale ventetider