xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

National konference skal styrke samarbejdet om at forebygge selvmord

Sundhedsstyrelsen og en række andre organisationer holder sammen en konference om selvmordsforebyggelse på tværs den 4. november 2019. Konferencen foregår i regi af National partnerskab til forebyggelse af selvmord og selvmordsforsøg. Den sætter fokus på, hvordan man kan samarbejde om en fælles indsats.

01 NOV 2019

Det kræver et godt samarbejde mellem kommuner og regioner og andre aktører at hjælpe mennesker med selvmordsadfærd, som samtidig har andre psykiske og sociale problemstillinger. En ny konference skal give viden og ideer til, hvordan man kan arbejde bedre sammen og finde brugbare løsninger for alle. 

”Mennesker med selvmordsadfærd og psykiske og sociale problemstillinger har brug for en bred og sammenhængende indsats. Derfor vil vi gerne sætte fokus på, hvordan vi sammen kan styrke det samarbejdet på tværs af sektorer ”, siger sektionsleder Lotte Klitfod.

Psykisk sygdom og tidligere selvmordsforsøg er de vigtigste risikofaktorer i forhold til selvmord, sammen med social ulighed. Det tværsektorielle samarbejde er en vigtig løftestang i arbejdet med at nedbringe antallet af selvmord. Det kræver dog mere viden om problemstillingerne hos det faglige personale samt et velfungerende netværk mellem aktørerne.

Konferencen skal give deltagerne en indgående viden og råd om, hvordan de kan opbygge og udbygge et velfungerende tværgående samarbejde, herunder hvilke faldgruber der typisk er undervejs, samt hvordan samarbejdet kan foregå rent praktisk. Ud over oplæggene er der også gruppearbejde, hvor deltagerne kan dele råd og erfaringer på tværs.

Det Nationale partnerskab til forebyggelse af selvmord og selvmordsforsøg består af over 22 forskellige organisationer. Partnerskabet uddeler hvert år 900.000 kr. til aktiviteter, der kan forebygge selvmord og selvmordsforsøg. Partnerskabet har givet penge til både at holde konferencen og til at følge op på konferencen, så erfaringerne kan bruges i det fremadrettede arbejde. 

Konferencen bliver holdt mandag den 4. november 2019, kl. 9-16 i Odense.

Målgruppen er medarbejdere, der har borgerkontakt fx fra misbrugscentre, jobcentre, fagcentre med videre, samt medarbejdere fra de 5 regionale selvmordsforebyggende centre.

Det er gratis at deltage. 

Læs mere om konferencen