xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Nye forenklede regler for internationale vaccinations­attester

Fremover bliver det mere enkelt at udstede internationale vaccinationsattester, og med en ny vejledning bliver reglerne for udstedelse af internationale vaccinationsattester opdateret og præciseret.

30 OKT 2019

Ifølge det internationale sundhedsregulativ skal internationale vaccinationsattester være udformet på særlige formularer (det ”gule vaccinationskort”) og skal være underskrevet og stemplet af den sundhedsperson, der giver vaccinen.

Sundhedsregulativet indeholder særlige regler for dokumentation af gul feber vaccination. Derfor har der længe i Danmark været krav om, at læger skulle have udleveret et særligt stempel, der var godkendt af Sundhedsstyrelsen, for at kunne udstede internationale attester for gul feber vaccination.

”Når vi ændrer reglerne, skyldes det, at der over de senere år er oprettet vaccinationsklinikker, hvor der på lægelig delegation er andre end læger, der giver rejsevaccinationer. Derfor er de gamle regler, som kun gav tilladelse til eet gul feber-stempel pr læge, som kun må bruges af lægen personligt, upraktiske og ikke længere tidssvarende”, siger Steen Hartvig Hansen, der er specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen.

Fremover kan stemplerne også bruges af andre sundhedspersoner, der giver gul feber vaccinationer på delegation fra en læge. Det er fortsat lægen, der skal ansøge om stemplet, og som har det overordnede ansvar for vaccinationen og brugen af stemplet.

Læs vejledning