xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
English

Hvordan arbejder man bedst muligt med hygiejne i dagtilbud?

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en ny håndbog om hygiejne og miljø i dagtilbud.

01 JUL 2019

Håndbogen indeholder anbefalinger om bedst mulig hygiejne, som kan forebygge spredning af smitte i dagpleje, vuggestue, børnehaver, integrerede institutioner, fritidshjem og SFO’er, hvor mange børn og voksne er samlet hver dag.

”Det er vigtigt, at personalet har fokus på hygiejnen, og er opmærksomme på miljøet både indendørs og udendørs. Vi ved, at både hygiejnen og miljøet har stor betydning for barnets sundhed,” siger sundhedsplejerske Annette Poulsen.

Håndbogen erstatter ”Hygiejne i dagtilbud – Anbefalinger om forebyggelse og sundhedsfremme for børn inden for hygiejne, miljø og sikkerhed” (2013).

Den nye udgave fokuserer alene på Sundhedsstyrelsens ansvarsområde, nemlig hygiejnens og miljøets betydning for barnets sundhed og trivsel. Den tidligere udgave omfattede en lang række myndigheders regler og retningslinjer for børns sundhed, sikkerhed og trivsel. Håndbogen er rettet mod sundhedspersonale og pædagoger i kommuner.

Sammen med håndbogen udgiver Sundhedsstyrelsen tre små film om håndvask med børn, om korrekt hygiejne på puslepladsen og om hygiejne ved bleskift. Desuden er der udarbejdet grafisk materiale, der kan printes, lamineres og hænges op i institutionen.

Download bogen

Køb bogen

Se filmene her: 

Indretning og rengøring af pusleplads

 

Håndvask med børn

 

Hygiejne ved bleskift