xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Forslag til dimensioneringen af speciallægeuddannelsespladser

Sundhedsstyrelsen vil frem til den 3. februar indhente vurderinger af behovet for antallet af videreuddannelsespladser for læger i sundhedsvæsenet gennem en høring. Vurderingerne skal indgå i arbejdet med at sætte rammerne for en ny dimensioneringsplan for speciallægeuddannelserne i perioden 2021-2025.

01 OKT 2019

Materialet, der skal bruges til vurderingerne, er lagt på Høringsportalen. Sundhedsstyrelsen har udarbejdet materiale med oplysninger om de enkelte specialer. Materialet danner grundlaget for at beregne det forventelige antal af læger og speciallæger, der kan komme i fremtiden i de 39 lægelige specialer. Der er taget højde for forskellige forudsætninger som pensionsalder, besættelsesgrader, mv.  

”Vi ser frem til at få mange input, så vi kan få en bred og nuanceret vurdering af fremtidens behov for læger og speciallæger på regional og national plan. Sammen skal de være med til at give os en solid og samlet dimensioneringsplan” siger Centerchef i Evidens, Uddannelse og Beredskab, Marlene Øhrberg Krag.  

Den kommende Dimensioneringsplan 2021-2025 fastsætter rammerne for antallet af introduktions- og hoveduddannelsesforløb i speciallægeuddannelsen. Sundhedsstyrelsen står for planen med rådgivning fra Prognose- og Dimensioneringsudvalget under det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse. 

Dimensioneringsplanen regulerer antallet af speciallæger og fordeler antallet af uddannelsesforløb inden for henholdsvis de enkelte specialer og videreuddannelsesregioner i perioden 2021-2025. 

I høringsmaterialet indgår der en række spørgsmål til høringsparterne, som de kan bruge i deres vurdering af behovet for læger og speciallæger i fremtiden. Materialet består desuden af information om det enkelte speciale baseret på Lægeprognosen 2018-2040, blandt andet antal speciallæger fordelt på køn, alder og region, hvor speciallægerne er beskæftiget og antal opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb. 

Der er frist for at indsende høringssvar den 3. februar 2020.

Se høringsmateriale på høringsportalen