xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Anbefalinger for praktiserende læger samlet ét sted

Anbefalinger fra de nationale kliniske retningslinjer, der er særligt relevante for alment praktiserende læger, er blevet samlet i én publikation.

26 JUN 2019

Siden 2012 har Sundhedsstyrelsen udgivet en række nationale kliniske retningslinjer inden for forskellige sygdomsområder. I en del af retningslinjerne er der anbefalinger, der handler om diagnostik og behandling i almen praksis, og disse anbefalinger er nu blevet samlet. 

De nationale kliniske retningslinjer er systematisk udarbejdede, faglige anbefalinger, som sundhedspersonale kan bruge som en hjælp, når de træffer beslutninger. Retningslinjerne behandler udvalgte aspekter af diagnostik, behandling, pleje og rehabilitering for konkrete patientgrupper, hvor der er fundet en særlig anledning til at afdække viden på området.

Retningslinjerne er baseret på videnskabelig evidens og den bedste praksis, og formålet er at skabe en ensartet indsats på tværs af kommuner, regioner og praksissektoren – uanset hvor i landet patienten bor.  

En national klinisk retningslinje udarbejdes af en sundhedsfaglig arbejdsgruppe, som består af 5-10 medlemmer, der er udpeget af relevante faglige videnskabelige selskaber.

Anbefalinger til almen praksis

Alle retningslinjer i deres fulde version opdelt efter emne