xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Har du husket dine børns vaccinationer?

WHO har i april måned særligt fokus på, om børn har fået alle deres vaccinationer og holder i denne uge ’World immunization week’. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at forældre bruger lejligheden til at tjekke deres børns vaccinationer.

27 APR 2015

WHO har i april måned særligt fokus på, om børn har fået alle deres vaccinationer og holder i denne uge ’World immunization week’.  Sundhedsstyrelsen anbefaler, at forældre bruger lejligheden til at tjekke deres børns vaccinationer.

Vaccination af børn mod børnesygdommene har haft en enorm betydning for børnesundheden i det 20. århundrede. Mange af sygdommene, vi vaccinerer mod, er nu sjældne i Danmark og fylder derfor ikke meget i forældres bevidsthed.

Hvis vi alle tager ansvar for at have en høj vaccinationsdækning ved at lade vores børn vaccinere, kan vi undgå, at sygdommene igen optræder som epidemier i Danmark - og med det undgå alvorlige forløb, mén eller dødsfald af disse sygdomme. Når du lader dit barn vaccinere, er du også med til at beskytte sårbare børn og voksne, der er i størst risiko for at blive alvorligt syge af de sygdomme, vi vaccinerer mod.

Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at alle børn i Danmark følger det danske børnevaccinationsprogram, og at alle forældre tjekker, om de har husket deres børns vacciner.

Tjek vaccinationen

Mangler dit barn en eller flere vacciner så bestil straks en tid hos lægen og læg en plan for, hvornår de skal gives.

Tilslutningen til vaccination

Én ud af fem børn i verden mangler en af de vaccinationer, WHO anbefaler til børn. WHO ønsker at reducere antallet af ikke-vaccinerede og dermed reducere antallet af alvorlig sygdom og dødsfald på verdensplan forårsaget af sygdommene, vi vaccinerer mod.

I Danmark er tilslutningen til børnevaccinationsprogrammet heller ikke optimal, fx er kun ca. 90 % af børn fuldt vaccineret med MFR-vaccinen, og de resterende børn vil derfor være ubeskyttede mod blandt andet mæslinger.

Følg  op på manglende vaccinationer og spred budskabet til dem du holder af.

WHO immunization week 24.-30. April