xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English
COVID-19 vaccination

Vaccination af 12-15 årige


Her på siden har vi forsøgt at samle svar på mange af de spørgsmål, der kan dukke op, når man som forælder skal beslutte, om ens barn skal vaccineres mod COVID-19.

På siden kan du blandt andet finde information om, hvordan vaccinerne virker, bivirkninger ved vaccinerne, og du kan sammen med dit barn tale om vaccinen og gennemgå, hvordan en vaccination foregår.

Sundhedsstyrelsen har siden den 17. juni 2021 anbefalet vaccination af 12-15 årige, efter vaccinen fra Pfizer-BioNTech blev godkendt til børn fra 12-15 år af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) den 28. maj 2021.

Spørgsmål og svar om vaccination af 12-15 årige

Hør Steen Dalsgård, enhedschef i Sundhedsstyrelsen, fortælle om vaccination af 12-15 årige

Vidensgrundlag

Bliv klogere på vaccinen mod COVID-19

Hør mere om, hvordan vaccinerne er blevet testet.

Få mere viden om, hvordan vaccinen mod COVID-19 er blevet godkendt.

Få mere viden om, hvordan vaccinen virker.

Hør om bivirkningerne ved vaccinen.

Tal med dit barn om COVID-19 og vaccination 

Sundhedsstyrelsen har lavet nogle film, som du som forælder kan gøre brug af, når du skal tale med dit barn om COVID-19 og vaccination. 
Hvis du beslutter, at dit barn skal vaccineres, kan I i fællesskab se videoen med Søren Brostrøm, der guider jer gennem vaccinationen fra start til slut. Det giver barnet mulighed for at stille spørgsmål, og så ved barnet allerede, hvordan det kommer til at foregå, når det er tid til vaccination.