xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English
COVID-19

Vaccination af 12-15 årige

 

Her på siden har vi forsøgt at samle svar på mange af de spørgsmål, der kan dukke op, når man som forælder skal beslutte, om ens barn skal vaccineres mod COVID-19.

På siden kan du blandt andet finde information om, hvordan vaccinerne virker, bivirkninger ved vaccinerne, og du kan sammen med dit barn tale om vaccinen og gennemgå, hvordan en vaccination foregår.

Sundhedsstyrelsen har siden den 17. juni 2021 anbefalet vaccination af 12-15 årige, efter vaccinen fra Pfizer-BioNTech blev godkendt til børn fra 12-15 år af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) den 28. maj 2021.

Den 23. juli 2021 blev COVID-19 vaccinen fra Moderna godkendt til brug hos 12-17-årige. Det har dog fortrinsvis været Pfizer/BioNTech, som de unge er blevet inviteret til at modtage, og 6. oktober 2021 blev det udmeldt, at de 12-17 årige fremover kun inviteres til at modtage vaccinen fra Pfizer/BioNTech:

Sundhedsstyrelsen fortsætter med at vaccinere børn og unge under 18 år med COVID-19 vaccinen fra Pfizer/BioNTech

 

Se desuden

COVID-19 vaccination af 5-11 årige

Spørgsmål og svar om vaccination af 12-15 årige

Hør Steen Dalsgård, enhedschef i Sundhedsstyrelsen, fortælle om vaccination af 12-15 årige

Vidensgrundlag

Bliv klogere på vaccinen mod COVID-19

Hør mere om, hvordan vaccinerne er blevet testet.

Få mere viden om, hvordan vaccinen mod COVID-19 er blevet godkendt.

Få mere viden om, hvordan vaccinen virker.

Hør om bivirkningerne ved vaccinen.

Vaccinen fra Pfizer-BioNTech og COVID-19 vaccinen fra Moderna er begge vacciner af mRNA-typen. I denne film gennemgår vi, hvordan mRNA vacciner virker.

Tal med dit barn om COVID-19 og vaccination 

Sundhedsstyrelsen har lavet nogle film, som du som forælder kan gøre brug af, når du skal tale med dit barn om COVID-19 og vaccination.

Hvis du beslutter, at dit barn skal vaccineres, kan I i fællesskab se videoen med Søren Brostrøm, der guider jer gennem vaccinationen fra start til slut.

Det giver barnet mulighed for at stille spørgsmål, og så ved barnet allerede, hvordan det kommer til at foregå, når det er tid til vaccination.