Gå til hovedindhold

Webinar: Når ældres ernæring og grønne måltider skal gå hånd i hånd

Hvordan gør man ældremaden klimavenlig og ernæringsrigtig på samme tid? Og hvad skal du være ekstra opmærksom på, når I erstatter animalsk protein med vegetabilsk? Det er bare noget af det, du kan blive klogere på på dette webinar.

Webinaret er for dig, der er optaget af, hvordan vi i praksis får de klimavenlige eller grønnere måltider til at gå hånd i hånd med svækkede ældres ernæringsmæssige behov for protein og energi.

Oplev bl.a. disse oplæg:

  • Anbefalinger til ældres ernæring ved Johanne Andersen Elbæk, BA i global ernæring og sundhed, Sundhedsstyrelsen

  • Planteproteiner i en klimavenlig kost til ældre ved Sara Elisabeth Eriksen, lektor og cand. scient i human ernæring, Københavns Professionshøjskole

  • Pejlemærker for klimavenlige og ernæringsrigtige måltider i København ved Marie Feldskov Bæk, ernæringsfaglig konsulent, Københavns Kommune

  • Fra vision til virkelighed i Byens Køkken ved Gitte Breum, chef Mad og Måltider, Odense Kommune

  • Det bæredygtige køkken ved Pia Haaning Rasmussen, seniorkonsulent i bæredygtige fødevarekoncepter, Haaning & Merrald

  • Sådan gør andre ved Roskilde Kommunes Madservice og Aarhus Kommunes plejehjem

  • Hvad skal vi også huske, når vi ændrer maden på tallerkenen ved Jon Fuglsang, sociolog, Københavns Professionshøjskole

  • Klimavenlige måltider på hospitaler, medarbejderens rolle og betydning ved Michael Allerup, enhedschef, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital

  • Konkrete tips til fars og kartoffelmos fra køkkenet på Bispebjerg Hospital.

Webinaret er tilrettelagt af vidensbanken Bedre måltider til ældre i Sundhedsstyrelsen og blev optaget den 24. november 2022.

Del 1

Del 2


Ingen download tilgængelig
Udgivet d. 1. december 2022

    Relaterede udgivelser