Webinar: Når ældres ernæring og grønne måltider skal gå hånd i hånd
Hvordan gør man ældremaden klimavenlig og ernæringsrigtig på samme tid? Og hvad skal du være ekstra opmærksom på, når I erstatter animalsk protein med vegetabilsk? Det er bare noget af det, du kan blive klogere på på dette webinar.
Webinaret er for dig, der er optaget af, hvordan vi i praksis får de klimavenlige eller grønnere måltider til at gå hånd i hånd med svækkede ældres ernæringsmæssige behov for protein og energi.
Oplev bl.a. disse oplæg:
Anbefalinger til ældres ernæring ved Johanne Andersen Elbæk, BA i global ernæring og sundhed, Sundhedsstyrelsen
Planteproteiner i en klimavenlig kost til ældre ved Sara Elisabeth Eriksen, lektor og cand. scient i human ernæring, Københavns Professionshøjskole
Pejlemærker for klimavenlige og ernæringsrigtige måltider i København ved Marie Feldskov Bæk, ernæringsfaglig konsulent, Københavns Kommune
Fra vision til virkelighed i Byens Køkken ved Gitte Breum, chef Mad og Måltider, Odense Kommune
Det bæredygtige køkken ved Pia Haaning Rasmussen, seniorkonsulent i bæredygtige fødevarekoncepter, Haaning & Merrald
Sådan gør andre ved Roskilde Kommunes Madservice og Aarhus Kommunes plejehjem
Hvad skal vi også huske, når vi ændrer maden på tallerkenen ved Jon Fuglsang, sociolog, Københavns Professionshøjskole
Klimavenlige måltider på hospitaler, medarbejderens rolle og betydning ved Michael Allerup, enhedschef, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital
Konkrete tips til fars og kartoffelmos fra køkkenet på Bispebjerg Hospital.
Webinaret er tilrettelagt af vidensbanken Bedre måltider til ældre i Sundhedsstyrelsen og blev optaget den 24. november 2022.
Del 1
Del 2