xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Sundheds­styrelsen får stærk faglig rådgivning på jordemoderområdet

Mette Kiel Smed bliver Sundhedsstyrelsens nye sagkyndige jordemoder fra 1. april 2019.

18 MAR 2019

Mette Kiel Smed bliver Sundhedsstyrelsens nye sagkyndige jordemoder fra 1. april 2019.

Mette Kiel Smed er født i 1970 og har 20 års erfaring som jordemoder. Mette har siden 2007 været afdelingsjordemoder på Rigshospitalets fødeafdeling og har en koordinerende rolle mellem jordemødre, læger, operationsafdeling og børneafdeling med videre. 

Derudover har Mette Kiel Smed deltaget i forskning i et landsdækkende projekt om ve-stimulation, og hun er projektkoordinator på et stort amerikansk-dansk forskningsprojekt om ”genekspressionen under graviditet hos kvinder med reumatoid artrit”.  

”Jeg er rigtig glad for, at Mette har sagt ja til at være vores nye sagkyndige rådgiver på jordemoderområdet. Hun får travlt fra start, og vi har for tiden flere initiativer, hvor vi glæder os til at trække på hendes viden og erfaring. Med Mette får vi en fagligt meget stærk jordemoder, som både har forsknings- og ledelseserfaring, samtidig med at hun stadig er klinisk arbejdende jordemoder”, siger direktør Søren Brostrøm.

Sundhedsstyrelsen har aktuelt tilknyttet 11 faste sagkyndige rådgivere. De hjælper med at overvåge udviklingen inden for hver deres fagområde, rådgiver i enkeltsager og deltager i udvalgsarbejde og ved forberedelse af love. De faste sagkyndige rådgivere er ansat for en periode på tre år ad gangen. Mette Kiel Smed afløser Heidi Astrup Fischer som sagkyndig jordemoder.

Se hele listen over Sundhedsstyrelsens faste sagkyndige rådgivere