xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Det er blevet nemmere at planlægge fysioterapi efter patienternes behov

Børn og voksne, som opfylder en række kriterier, kan få gratis fysioterapi, hvis lægen henviser dem til det. I de tilfælde, hvor der er brug for undtagelser, er arbejdsgangen blevet smidigere.

23 JAN 2019

Ordningen med gratis fysioterapi er for personer med udvalgte diagnoser, der har et svært fysisk handicap eller en tilstand, som gradvist forværres. I ordningen er der som udgangspunkt tilbud om træning på hold samt et bestemt antal besøg hos en fysioterapeut.

Ny arbejdsgang ved undtagelser

Indtil den 1. januar 2019 skulle fysioterapeuter udfylde en redegørelse og nå til enighed med patientens egen læge, når de vurderede, at der var behov for en undtagelse fra det generelle tilbud. Tilsvarende har læger krydset af på deres henvisning, om patienter skulle have individuel- eller holdtræning. Det skal de ikke længere. Fremover er det fysioterapeuten, der tilrettelægger forløbet ud fra en vurdering af personens sygdom og tilstand.

”Vi ved, at langt de fleste patienter har gavn af at få holdtræning, enten for at opretholde deres nuværende tilstand eller for at forhale følgerne af deres sygdom. Hvis der har været brug for undtagelser, har processen været omstændelig at administrere. Derfor er vi glade for, at ordningen nu er strikket sammen, så arbejdsgangen bliver lettere mellem læger og fysioterapeuter og dermed også for patienten”, siger læge Lise Vestergaard. 

Læs mere om ordningen

Vederlagsfri fysioterapi

Ændringerne er en del af den nye overenskomst mellem Regionerne og Danske Fysioterapeuter (fysio.dk)

Sundhedsstyrelsen har opdateret Vejledningen om adgang til vederlagsfri fysioterapi, så den afspejler ændringerne.

Til læger: Kort guide til henvisning til vederlagsfri fysioterapi