xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Supplerende indberetninger til de maksimale ventetider for maj 2018

Regionerne har meldt ind, hvor mange kræftpatienter der valgte at vente længere på en tid til at blive udredt eller behandlet på deres primære sygehus. Undersøgelsen er foretaget blandt patienter med udvalgte, tidskritiske kræftformer. I alt 12 patienter har valgt at vente i maj måned.

11 JUL 2018

Regionerne har meldt ind, hvor mange kræftpatienter der valgte at vente længere på en tid til at blive udredt eller behandlet på deres primære sygehus. Undersøgelsen er foretaget blandt patienter med udvalgte, tidskritiske kræftformer. I alt 12 patienter har valgt at vente i maj måned.

Sundhedsministeren har besluttet, at regionerne inden for udvalgte kræftformer skal melde ind til Sundhedsstyrelsen, hvor mange patienter der valgte at vente længere på en tid til udredning eller behandling på deres primære sygehus, i stedet for at tage imod et tilbud på et andet sygehus.

Sundhedsstyrelsen har modtaget 12 supplerende indberetninger fra regionerne for maj 2018. De fordeler sig sådan:

 

Kræft i bugspytkirtlen

Lungekræft

 

Ventetid til operation efter afsluttet udredning

Ventetid til udredning ved mistanke om kræft

Ventetid til operation fra afsluttet udredning

Region Hovedstaden

11

-

-

Region Syddanmark

1

-

-

Bekendtgørelsen om de maksimale ventetider på kræftområdet foreskriver, at der maksimalt må gå 28 dage, fra den dag sygehuset har modtaget henvisning til behandling, til den dato sygehuset har tilbudt at foretage operationen. De 11 patienter i Region Hovedstaden valgte at vente mellem 3 og 22 dage længere, end hvad bekendtgørelsen om de maksimale ventetider foreskriver. En patient i Region Syddanmark valgte at vente 4 dage længere. 

Region Hovedstaden har oplyst, at årsagen til den ekstra ventetid fortsat skyldes, at der er kapacitetsudfordringer i form af mangel på operationssygeplejersker. Regionen har ansat nye operationssygeplejersker, der skal oplæres i området, og forventer, at de vil starte i klinikken til efteråret. Ledelsen i Region Hovedstaden arbejder fokuseret på at finde en løsning på problemet, blandt andet ved at omrokere personale til området.

Regionerne har desuden oplyst, at de er i færd med at udarbejde fælles retningslinjer for, hvordan der sikres ensartet høj faglig kvalitet i tilrettelæggelsen og gennemførslen af operationer ved kræft i bugspytkirtlen. Fælles retningslinjer på tværs af regionerne vil betyde, at regionerne bedre kan hjælpe hinanden ved kapacitetsproblemer. 

Om de supplerende indberetninger

Sundhedsministeren indførte fra den 1. oktober 2017 en supplerende indberetningspligt til de maksimale ventetider. Med de supplerende indberetninger oplyser regionerne om tilfælde for udvalgte kræftformer, hvor patienter har valgt at vente længere end de maksimale ventetider foreskriver. Modsat indberetninger vedrørende de maksimale ventetider, er der ikke tale om lovoverskridelser ved supplerende indberetninger.

 

Se oversigten over supplerende indberetninger