xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Sådan laver du en god national klinisk retningslinje

Med NKR-konferencen sætter Sundhedsstyrelsen fokus på, hvordan man udarbejder og søger om midler til nationale kliniske retningslinjer.

09 APR 2018

Med NKR-konferencen sætter Sundhedsstyrelsen fokus på, hvordan man udarbejder og søger om midler til nationale kliniske retningslinjer.

Sundhedsstyrelsen inviterer hermed faglige selskaber og miljøer til NKR-konference den 10. september 2018 klokken 9-16.30.

Nationale kliniske retningslinjer (NKR) er faglige anbefalinger, der skal sikre ensartede behandlingstilbud og høj faglig kvalitet på tværs af landet. Retningslinjerne behandler udvalgte aspekter af diagnostik, behandling, pleje og rehabilitering, og de er baseret på videnskabelig evidens. 

På konferencen sætter vi fokus på NKR-puljen, som udbydes til faglige selskaber og miljøer årligt frem til 2020. Der vil være særligt fokus op, hvordan man søger puljen, GRADE-metoden og praktiske råd i forhold til, hvordan man udarbejder en god national klinisk retningslinje. 

Konferencen bliver afholdt på Comwell Conference Center Copenhagen, Center Boulevard 5, 2300 København S. Alle faglige selskaber og øvrige aktører, som har søgt NKR-puljen, eller som ønsker at udarbejde nationale kliniske retningslinjer, opfordres til at deltage på konferencen og på et metodekursus. Deltagelse er gratis. 

Se programmet og tilmeld dig her

I løbet af foråret udbyder Sundhedsstyrelsen desuden en række metodekurser, hvor der introduceres til GRADE og til, hvordan man vurderer risiko for bias og andre kilder til usikkerhed i studier. Tilmelding sker også på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.