xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Ny undersøgelse af akutmodtagelserne

VIVE har i løbet af første halvår 2018 gennemført en undersøgelse af akutmodtagelserne på landets hospitaler. Resultatet af undersøgelsen udkommer i dag som rapport fra VIVE.

24 SEP 2018

VIVE har i løbet af første halvår 2018 gennemført en undersøgelse af akutmodtagelserne på landets hospitaler. Resultatet af undersøgelsen udkommer i dag som rapport fra VIVE.

Hovedtemaerne i rapporten fra VIVE (Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd) er, hvordan akutmodtagelserne har bidraget til de akutte patientforløb, hvilke forhold der opleves som udfordringer i den nuværende organisering, hvad forudsætningerne for velfungerende akutmodtagelser er, og hvilke mulige pejlemærker der er for akutmodtagelserne i fremtiden.

"Undersøgelsen viser, at akutmodtagelserne har bidraget til en forbedring af de akutte patientforløb på hospitalerne, men også at der er plads til forbedring i overgangene mellem de forskellige sektorer og behandlere. Fremadrettet er det vigtigt at adressere disse udfordringer, og det er vigtigt at fastholde og udvikle et højt fagligt niveau med bl.a. speciallæger i vagt i den akutte behandling i akutmodtagelserne”, siger enhedschef Janet Samuel.

Nye anbefalinger for den akutte sundhedsindsats på vej

Hovedresultaterne fra undersøgelsen vil blive brugt i Sundhedsstyrelsens aktuelle arbejde med nye anbefalinger for sundhedsindsatsen ved akut opstået sygdom og skade.

"Vi er i fuld gang med et større arbejde, som skal munde ud i nye anbefalinger for hele akutområdet. Det er vigtigt, at de forbedringer, der er sket i modtagelsen af akutte patienter på hospitalerne i de senere år, udbredes til hele hospitalet, og at de udfordringer, der er, ikke mindst i overgangene mellem afdelinger og sektorer, bliver håndteret, så patientforløbene bliver sammenhængende. Undersøgelsens resultater vil indgå som en del af det vidensgrundlag, som vores kommende anbefalinger baseres på,” siger Janet Samuel.

Baggrund for kortlægningen

Undersøgelsen udspringer af økonomiaftale 2018 mellem Regeringen og Danske Regioner og er finansieret af Sundheds- og Ældreministeriet og Danske Regioner. Sundhedsstyrelsen har indgået i styregruppen for undersøgelsen.

Her finder du VIVEs rapport