xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Meningsfulde aktivitetstilbud til mennesker med demens

Kommuner kan søge en ny pulje til at etablere flere meningsfulde og fleksible aktivitetstilbud samt støtte til yngre med demens.

09 FEB 2018

Kommuner kan søge en ny pulje til at etablere flere meningsfulde og fleksible aktivitetstilbud samt støtte til yngre med demens.

Puljen skal styrke den kommunale indsats med at tilbyde meningsfulde tilbud, som er attraktive for det enkelte menneske med demens og samtidig understøtte en større fleksibilitet i tilbuddene. For at sikre dette, skal de pårørende og mennesket med demens inddrages i udviklingen af tilbuddene.

"Det kan være en stor fysisk og psykisk belastning at være pårørende til et menneske med demens. Mange pårørende til yngre med demens er ofte særligt udfordret i dagligdagen med familieliv og de forpligtelser, der er med stadig at være på arbejdsmarkedet. Det er derfor også et væsentligt element i puljen, at kommunerne har fokus på pårørende til yngre med demens”, siger projektleder Kristian Gribskov.

Puljen bygger videre på erfaringerne fra puljen Aflastning af pårørende til demente i egen bolig, som blev udmøntet i 2016. Evalueringen fra denne pulje vil bl.a. kunne bruges som inspiration ved ansøgning på den nye pulje.

Puljen er en del af udmøntningen af den nationale demenshandlingsplan 2025, hvor der i alt er afsat 470 millioner kroner i 2016-2019. Puljen til flere og meningsfulde dag- og aflastningstilbud samt støtte til yngre med demens udgør 38 mio. kr.

Ansøgningsfrist 26. april 2018.

Information om puljen: Demenshandlingsplan: Flere og mere meningsfulde dag- og aflastningstilbud samt støtte til yngre med demens