xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Maksimale ventetider for april 2018

Regionerne har indberettet til Sundhedsstyrelsen, om de maksimale ventetider for patienter med kræft- og hjertesygdom blev overholdt i april. Der var 4 overskridelser i april 2018 fordelt på tre regioner. Desuden er der 3 ekstra overskridelser i december 2017.

11 JUN 2018

Regionerne har indberettet til Sundhedsstyrelsen, om de maksimale ventetider for patienter med kræft- og hjertesygdom blev overholdt i april. Der var 4 overskridelser i april 2018 fordelt på tre regioner. Desuden er der 3 ekstra overskridelser i december 2017.

Den manglende overholdelse af de maksimale ventetider for april 2018 fordeler sig sådan:

  • 1 hændelse vedrørende kræftsygdom i Region Hovedstaden
  • 1 hændelse vedrørende kræftsygdom i Region Nordjylland
  • 2 hændelse vedrørende kræftsygdom i Region Midtjylland

Region Hovedstaden har oplyst, at overskridelsen vedrører en patient, som skulle udredes for kræft. Patienten ventede på udredning 21 dage for længe. Overskridelsen skyldes en fejlhenvisning. Region Hovedstaden har oplyst, at de involverede klinikledelser har været i dialog for at sikre, at lignende hændelser ikke sker fremadrettet.

Region Nordjylland har oplyst, at overskridelsen vedrører en patient, der skulle udredes for kræft. Patienten fik tilbudt tid til udredning 2 dage for sent. Overskridelsen skyldes manglende tid til CT-skanning. Region Nordjylland har oplyst, at ledelsen har sikret, at der fremover er tider til alle kræftpakker, når der holdes åbent på helligdage.

Region Midtjylland har oplyst, at en af overskridelserne vedrører en patient, som blev henvist for mistanke om kræft. Patienten blev henvist til udredning for kræft 9 dage for sent. Overskridelsen skyldes en menneskelig fejl. Region Midtjylland har oplyst, at reglerne om de maksimale ventetider, er overskredet overfor en patient, der skulle behandles for prostatakræft. Patienten fik tilbudt tid til operation 5 dage for sent.

Tre ekstra indberetninger for december 2017

Region Midtjylland har derudover indberettet 3 ekstra hændelser vedrørende kræftsygdom for december 2017.

De ekstra indberetninger for december 2017 vedrører tre patienter med mistanke om kræft. To af patienterne blev henvist 1 dag for sent til forundersøgelse, og den tredje patient 2 dage for sent. Overskridelserne skyldes sygdom blandt personalet, der forsinkede, at patienterne blev omvisiteret. Hospitalsledelsen har igangsat initiativer, så man fremadrettet undgår, at sygdom blandt personalet medfører overskridelser af de maksimale ventetider.

Information og oversigt over maksimale ventetider på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Om de maksimale ventetider

Sundhedsministeriet indførte fra den 1. marts 2012 skærpede krav til regionernes indberetning om overholdelse af bekendtgørelsen om maksimale ventetider. Kravene indebærer, at regionerne hver måned skal oplyse Sundhedsstyrelsen om, hvorvidt de har overholdt reglerne om de maksimale ventetider i forhold til de konkrete patienter, der er blevet henvist til undersøgelse og behandling.