xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Flere kommuner kan være med i forsøgsordning om frit valg inden for rehabilitering og madservice

Forsøgsordningen om frit valg er genopslået for at få flere ansøgninger til de to puljer. Seks kommuner har indtil nu fået tilsagn til at gå i gang med projekter, der skal styrke den ældre borgers frie valg.

03 DEC 2018

Forsøgsordningen om frit valg er genopslået for at få flere ansøgninger til de to puljer. Seks kommuner har indtil nu fået tilsagn til at gå i gang med projekter, der skal styrke den ældre borgers frie valg. 

Projekterne er led i en forsøgsordning, der skal styrke ældre borgeres mulighed for at få tilrettelagt den kommunale service efter egne ønsker. Forsøgsordningen indeholder to forskellige projekter, hvor det ene projekt handler om rehabilitering og det andet projekt om mad. 

Projekt omkring styrket frit valg inden for rehabilitering

Odense, Frederikssund og Struer Kommune har allerede fået tilsagn om at indgå i forsøgsordningen, der skal styrke samarbejdet med private leverandører inden for rehabilitering. 
Projekterne får hjælp af en ekstern facilitator, der skal støtte og kvalitetssikre udviklingen og afprøvningen af samarbejdet mellem kommuner og private leverandører på udvalgte fokusområder. Projekterne får sparring hele vejen i løbet af forsøgsperioden

Se genopslaget og læs mere om forsøgsordningen og projekterne i Odense, Frederikssund og Struer Kommune 

Projekt omkring styrket frit valg inden for madservice

Gribskov, Helsingør og Varde Kommune har allerede fået tilsagn om at indgå i forsøgsordningen, der skal udvikle fritvalgsbeviserne på madservice. Kommunen skal tilbyde borgerne en alternativ løsning (et fritvalgsbevis), hvis kommunen ikke kan tilbyde borgerne mindst to leverandører at vælge imellem. Med et fritvalgsbevis kan borgerne selv indgå en aftale med en madleverandør. Flere af landets kommuner har allerede i dag indført denne ordning, men erfaringerne viser, at der kan være barrierer forbundet med det. Derfor skal ordningen skabe erfaringer med, hvordan fritvalgsbeviser på madservice indrettes så brugervenligt som muligt og dermed støtte borgernes frie valg. Som deltager i forsøgsordningen har kommunerne mulighed for at søge midler til at indføre fritvalgsbeviset på madservice såvel som at udvikle den eksisterende ordning. 

Se genopslaget og læs mere om forsøgsordningen og projekterne i Gribskov, Helsingør og Varde Kommune