xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Sundhedsberedskab i regioner og kommuner

Sundhedsstyrelsen har revideret vejledningen om planlægning af sundhedsberedskabet fra 2011, der beskriver, hvad regioner og kommuners sundhedsberedskabsplaner bør indeholde. Vejledningen har øget fokus på krisestyring og strategisk ledelse.

10 JAN 2017
Sundhedsstyrelsen har revideret vejledningen om planlægning af sundhedsberedskab fra 2011, der beskriver, hvad regioner og kommuners sundhedsberedskabsplaner bør indeholde. Vejledningen har øget fokus på krisestyring og strategisk ledelse.

Øget fokus på ledelse under krisen

Vejledningen er tænkt som et værktøj til regioner og kommuner, når de skal opdatere deres planer. 

Der er blevet udpeget to centrale områder i vejledningen: Krisestyring og strategisk ledelse, som de centrale i sundhedsberedskabet både i forhold til planlægningen af og den operative indsats ved større hændelser. Derfor er de to området beskrevet ekstra grundigt. 

Vejledningen sætter samtidig fokus på vigtige faglige emner som psykosocial indsats og genopretning efter en beredskabshændelse. 

”Vi har præciseret i vejledningen, hvad der skal være styr på, hvis man skal indkvartere evakuerede personer eller pårørende. Desuden har vi beskrevet, hvad kravene er til den krisestøtte og opfølgende behandling, som man som borger kan have brug for efter en alvorlig hændelse”, siger Nanna Grave Poulsen, specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen. 

Genopretning er en ny opgave i vejledningen

Genopretning står beskrevet som en ny kerneopgave i krisestyringen. Genopretning handler om, hvordan man kan få en hurtig tilbagevenden til den normale drift. Vejledningen anbefaler, at regioner og kommuner allerede fra starten af en beredskabshændelse overvejer, hvordan man hurtigst muligt kan normalisere situationen igen til gavn for patienter, borgere og medarbejdere.

Samlingen af bilag indeholder desuden nye valgfrie skabeloner. Skabelonerne kan for eksempel bruges, når regioner og kommuner planlægger og gennemfører møder i krisestyringsorganisationen, eller når de skal skabe og fastholde et overblik over situationen, evakuere sygehuse eller evaluere indsatsen ved hændelser og øvelser. 

Se vejledning og bilag

Konference om sundhedsberedskab

Sundhedsstyrelsen holder en national konference om sundhedsberedskabet den 24. marts 2017 i København i forbindelse med revideringen af vejledningen.  

Konferencen sætter fokus på lokal risikovurdering, psykosocial indsats ved beredskabshændelser, genopretning efter beredskabshændelser og kommunalt samarbejde om sundhedsberedskabsplanlægning.

Konferencens målgruppe er ledere og planlæggere af sundhedsberedskabet fra regioner og kommuner samt relevante samarbejdspartnere for eksempel politi, fælleskommunale redningsberedskaber og Beredskabsstyrelsen. 

Konferencen bliver holdt fredag den 24. marts 2017 klokken 09:30-16:15 på hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers i København, Ørestads Boulevard 114-118, 2300 København S. 

Se det foreløbige program

Tilmeld dig konferencen