xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Opdateret vejledning om lægelig behandling af opioidafhængighed

Sundhedsstyrelsen har opdateret og udvidet vejledningen om lægelig behandling af personer, der er afhængige af opioider.

04 JAN 2017

Sundhedsstyrelsen har opdateret og udvidet vejledningen om lægelig behandling af personer, der er afhængige af opioider.

Sundhedsstyrelsens vejledning om opioidafhængighed fra 2008 er blevet opdateret for at sikre en tidssvarende behandling, der lever op til internationale standarder og bedre undgår overdoser og dødsfald. Vejledningen handler om behandling til personer, der er afhængige af morfinpræparater som for eksempel heroin.

”Vi har lavet nogle tilpasninger, som skal hjælpe med at gøre behandlingen mere tidssvarende. Det betyder blandt andet, at der er større fokus på samarbejdet med sociale indsatser, og hvordan man får flere i behandling,” siger Jan Fouchard, der er afdelingslæge i Sundhedsstyrelsen.

Vejledningen indeholder også en orientering til læger om blandt andet patienternes behandlingsrettigheder, kommunens pligter, den sociale behandling, det tværsektorielle samarbejde og ændrede muligheder for gravide med et misbrug.

”Det kan være rigtig svært at komme ud af en afhængighed, så det er vigtigt, at man ikke kun fokuserer på den behandling, patienten får af lægen på det kommunale misbrugscenter, men ser hele billedet,” siger Jan Fouchard.

I samme omgang er vejledningen om den lægelige behandling af misbrug af kokain og andre centralstimulerende stoffer fra 2012 opdateret i form af en sproglig opstramning og opdaterede referencer til nyere love og bekendtgørelser.

Vejledning til læger, der behandler opioidafhængige patienter med substitutionsmedicin

Begge vejledninger ligger på retsinformation.dk:

Vejledning nr. 10375 af 28. december 2016 til læger, der behandler opioidafhængige patienter med substitutionsmedicin

Vejledning nr. 10377 af 28. december 2016 om den lægelige behandling af misbrug af kokain og andre centralstimulerende stoffer