xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

International konference om stigmatisering og psykisk sygdom

Den store internationale konference Together Against Stigma løber af stabelen i Øksnehallen i København i dag. Konferencen fortsætter til fredag og skal sætte fokus på stigmatisering og psykisk sygdom.

20 SEP 2017

Den store internationale konference Together Against Stigma løber af stabelen i Øksnehallen i København i dag. Konferencen fortsætter til fredag og skal sætte fokus på stigmatisering og psykisk sygdom. 

Den ottende Together Against Stigma konference bliver i disse dage holdt i København. 340 deltagere fra 32 forskellige lande er samlet for at diskutere stigmatisering i forbindelse med psykisk sygdom, samt dele viden og erfaring på området.

”Det er en stor ting at få sådan en konference til landet, og det er et utroligt vigtigt emne at sætte fokus på. Vi er blevet valgt til at holde konferencen, fordi vi har et stort fokus på området herhjemme, og det skal vi være stolte af,” siger Mads Lind, der er specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen.

Det er landsindsatsen En-af-os, der står for at afholde arrangementet i samarbejde med World Psychiatric Association. En-af-os er et samarbejde mellem Sundhedsstyrelsen, Psykiatri Netværket, Psykiatrifonden, TrygFonden, Danske Regioner, KL og Social- og Indenrigsministeriet.

Målet med En-af-os er at øge danskernes viden om psykisk sygdom, mindske den afstand, der fører til stigmatisering, fordomme og social udelukkelse og at skabe større forståelse for psykisk sygdom i skoler, på arbejdspladser og alle andre steder, hvor hverdagslivet udfolder sig.

Unikt forum

Der vil på konferencen være fem overordnede temaer: Mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende, fagfolk, personale og klinikere, unge og psykisk sygdom, inklusion og kommunikation og medier. Der vil være mulighed for at dykke ned i et af temaerne, og alle temaerne vil blive berørt stort set ligeligt.

”Konferencen henvender sig til både forskere, praktikere, brugere og pårørende. På den måde er alle niveauer repræsenteret. Det skaber en unik, varm og meget ligeværdig atmosfære, og et godt miljø for videndeling,” siger Mads Lind.

Deltagerne vil på konferencen blive præsenteret for ny viden, men mindst lige så vigtigt er det, at de kan tage inspiration fra hinanden.

”Vi har jo vidt forskellige forudsætninger for at lave indsatser på det her område i de forskellige lande. Derfor er en vigtig del af konferencen, at man kan lade sig inspirere af hinanden, hvis der eksempelvis er nogen, der har fundet en løsning, der ikke koster alverden,” siger Mads Lind.

Det er første gang, konferencen kommer til Danmark. For mere info, se: www.againststigma2017.com