xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Debat: Hvorfor dør fattige oftere af kræft?

Kræftramte med en kort uddannelse eller lav indkomst har en større risiko for at dø af kræft, end andre. Skal vi til at behandle folk forskelligt for at komme uligheden til livs? Og er vi egentlig parate til det? Det debatterer Sundhedsstyrelsen på årets folkemøde.

13 JUN 2017

Hvert år får 36.000 danskere konstateret en kræftsygdom. Selv om der er sket store forbedringer på kræftområdet, er der stadig forskel på de enkelte befolkningsgruppers overlevelseschancer. Danskere med en kort uddannelse eller lav indkomst har set over en periode på fem år 16 procent større risiko for at dø af deres kræftsygdom end danskere med en lang uddannelse og høj indkomst.

Det er vigtigt for os at få debatteret, hvordan vi kommer den sociale ulighed på kræftområdet til livs og får input til, hvordan vi sikrer en større lighed i sundhed. Vi vil gerne diskutere både løsninger til at forebygge de livsstilsvalg, der kan give en dårlig sundhedstilstand, (rygning, alkohol, manglende motion), og hvordan selve kræftforløbet kan forbedres, så der ikke er den sociale ulighed i overlevelseschancerne.” fortæller Niels Sandø, chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen har inviteret Lægeforeningen, FOA og Region Sjælland til debatten om, hvordan alle befolkningsgrupper får lige muligheder for at overleve deres kræftsygdomme.

Tid og sted

Lørdag den 17. juni kl. 10.30-11.15

I Sundhedsstyrelsens telt, J52

Sundhedsstyrelsen har i alt ni debatter på Folkemødet.